top of page

BEHANDELINGEN

EMB BLOEDTEST

Meten is weten!​ 

 

Ik bied in mijn praktijk een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan die verschillende verstoringen/problemen in het lichaam kan aantonen!

 

Zonder bloed geen leven.

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een hele waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen worden vervoerd door het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel.

Bloedtesten in de reguliere zorg kan bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. De EMB test kan dit.

 

Welke verstoringen van het lichaam kunnen er o.a. worden aangetoond met deze test?

 • Vrije radicaal belasting

 • Leverbelasting

 • Darmverstoring

 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)

 • Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)

 • PH balans (zuurtegraad van je lichaam)

 • B12-status (word je b12 wel echt opgenomen in de cel?)

 • Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vit C, A, B1, etc.)

 • Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort,etc.)

 • Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)

 • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)

 • Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)

 • Bacteriële belasting

 • Geopatische stress (sttress van WIFI, zendmasten,etc.)

 • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

 

Tevens worden andere reguliere waardes gemeten en geanalyseerd zoals:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)

 • Rode bloedcellen (erytrocyten)

 • Witte bloedcellen (leukocyten)

 • Hemoglobine (Hb, ijzer) en Hematocriet (Ht)

 • Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)

 

Doel:

Het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck. 

 

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?

Ik neem 1 buisje veneus bloed af uit de elleboogplooi. Hier voel je weinig van. Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd waarmee ik samenwerk (Praktijk Wiersma). Over het algemeen is binnen 3 weken de uitslag bekend. Op basis van deze uitslag maak ik een passend leefstijladvies.

ONTSPANNINGSMASSAGE

Wat is een ontspanningsmassage?

Bij een ontspanningsmassage wordt de energiestroom in het lichaam en het zelfhelend vermogen geactiveerd.

Mogelijke blokkades, op welk niveau dan ook, mogen opgelost worden zodat alles in het lichaam weer gaat stromen zoals emoties, gedachten en energie. Het is een totaal plaatje dus een holistische manier van masseren. Een mooie tool om volledige ontspanning te ervaren en de ruimte en aandacht te voelen die er op dat moment ontstaat.

 

Een ontspanningsmassage is voor iedereen geschikt, is volstrekt natuurlijk en kan als bijkomende therapie op de reguliere behandelingsmethoden de nodige ondersteuning bieden. 

 

Wil je graag een moment van rust, ontspanning of me-time? Of heb je last van mentale of fysieke klachten? Dan kan deze massage jou ondersteunen en zo bepaalde klachten helpen  verminderen. Wees welkom ❤️

TRAJECT KETOTHERAPIE

Om het ketogeen dieet in te zetten in mijn praktijk heb ik eind 2022 de opleiding Ketogene Therapie gevolgd bij Ketogeen Instituut Nederland.
Om, als professional, mensen te kunnen begeleiden die voor een ketogeen dieet kiezen.

 

Toen ik als kinderverpleegkundige io het onderwerp voor mijn afstudeerscriptie moest kiezen ben ik in de wereld van het keto dieet (als behandeling) gestapt omdat bleek dat met name kinderen met epilepsie die slecht reageerden op de huidige medicatie wél beduidend minder aanvallen hadden door ze op een keto dieet te zetten. Dit vond ik toen al mega interessant!
Helaas is het onderwerp toen niet door de “ballotagecommissie” gekomen. Nu, jaren later, heb ik zelf de gezondheidsvoordelen van een keto dieet mogen ervaren. Zolang ik me kan herinneren had ik wekelijks last van migraineaanvallen. Heb hierdoor heel veel (leuke) dingen moeten afzeggen. Niets hielp om de frequentie van die aanvallen te verminderen.
Sinds ik keto eet (en in ketose zit dus ketonen aanmaak) heb ik nauwelijks nog migraine gehad!  

 

Ketonen zijn een soort vetten die je lijf kan gebruiken als brandstof (voor energie). Het is een effectievere brandstof voor je lijf omdat ketonen heel eenvoudig kunnen worden opgenomen door de cellen. Er is geen hormoon nodig (zoals insuline) om de cellen te openen. Een keto dieet heeft veel voordelen zoals; afvallen (als dit een doel voor je is), minder honger,
betere hersenfunctie, meer energie, beter cholesterol en het lijkt erop dat het keto dieet kan helpen schade te herstellen op celniveau. Dit is natuurlijk heel bijzonder en heel belangrijk in de behandeling van veel ziekten, waaronder een aantal soorten kanker en neurodegeneratieve ziekten (migraine, Alzheimer, Parkinson, ALS, MS, etc.), maar ook andere ouderdomsziekten of vervroegde ouderdom door celschade. 

 

Met een keto dieet eet je zo natuurlijk mogelijk; helemaal geen (natuurlijke) suiker, veel minder koolhydraten dan dat je waarschijnlijk gewend bent, geen plantaardige oliën en geen bewerkte producten. Wél vlees van gras gevoerde koeien, wilde zalm, gezonde vetten zoals grasboter, omega 3, kokosolie, olijfolie en avocado, groente en matig fruit. Je gaat dan automatisch van glucose verbranden naar vet verbranden.

 

Ik bied een traject aan waarin je:

 • 2 x een consult van 1 uur en tussen deze consulten

 • 2 x telefonisch contact van 15 minuten krijgt.

De tijdsplanning bepaal jij.
Bij het traject hoort een startgids met recepten voor 4 weken.

Het is belangrijk dat je weet wat je eet, wanneer je eet en waarom je (koolhydraatarm) eet.
Daarbij doen we in het eerste consult (intake) én in het tweede consult een weeg & meet moment. Als extra worden in het tweede consult de ketonen via het bloed gemeten.

CONSULT

Wil je eens sparren over je voeding, je energie, je gezondheid in het algemeen of weet je even niet hoe je verder wilt/moet? Of wil je nadat je een EMB-onderzoek hebt gedaan weer eens even alles op de rit zetten?
 

Soms ben je het even kwijt. Ben je moe en weet je het even niet meer. Dat heeft niets met discipline te maken maar meer met (te) veel stress en drukte. Of je slaapt niet goed en sta elke morgen vermoeid op. Je bent streng voor jezelf en moet veel!
 

Dit werkt over het algemeen averechts.
 

Luister naar je intuïtie, gebruik je gezond verstand en laat je hart spreken. Je mag het helemaal zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.


Ik bied structuur en zorg ervoor dat je het weer overziet. Dat je verder komt.
Ik maak tijd voor jou! Zonder veel gedoe en met beide benen op de grond.

 

Wil jij dit?
Laat het me weten. Dan plannen we een afspraak in en bekijk hier de tarieven. 

EMB BLOEDTEST
CONSULT
KETOTHERAPEUR
ENERGETISCHE MASSAGE
bottom of page